Nowy użytkownik
Gdyby ktos jeszcze nie wiedzial o co chozi to chozi o wielostronnicową pracę z matematyki, która została zadana nam biednym studentom pierwszego roku gospodarki przestrzennej na wydziale budownictwa wszelakiego rodzaju i inzynierii stosowanej powszechnie w srodowisku naturalnym na ostatnich wykladach z matmy badz jak kto lubi sie uczyc to matematyki. Proponuje tutaj pisac wszystko o tej pracy : pytania małe i duże , co jak zrobic , gdzie czego szukac , kto jest na jakim etapie i .. mile byłby widziane odpowiedzi ;p
Fyrst question is... czy to jest zaliczenie wykładów u niego i czy jesli ktos jest szczęśliwym posiadaczem oceny z ćwiczeń równej 4 ; 4,5 ; 5 ( poprawcie mnie jesli sie mylę odnośnie ocen ;p) to musi to przygotowywać ?
i hope hear from you soon .
XYZ
Nowy użytkownik
a mi moze ktos powiedziec co dokladnie oznaczaja literki -m , n w tym zadaniu.. bo mowiac szczerze tez nie bylam na wykladzie ;(
dane są punkty A(0,0,0) B(0,6,0) C(8,0,0) i W(m,n,10) gdzie m-miesiąc n=6 jeśli nazwisko zaczuna się na litery A-J , n=8 jeśli na K-O , n=10 na P-Z
OBLICZYĆ:1)objętość 2)dł.krawędzi 3)pola ścian 4)kąty ścian 5)kąt nachylenia ściany do podstawy 6)dł.wysokości opuszczonej z wierzchołka W na podstawę
ZAPISAĆ:1)równania płaszczyzn ścian 2)równania prostych ścian 3)równanie wysokości opuszczonej na podstawę z punktu W 4)współrzędne punktu W jako przecięciaprostych AW,BW,CW
Na koniec trzeba ten czworościan wyciąć z brystolu i nakleić na karktę
(kąty z dokładnością do 1')
Ostatnio edytowany przez kasia (2008-01-03 17:55:14)
Nowy użytkownik
dzieki Kasiu.
Nowy użytkownik
No wlasnie czekam niecierpliwie na odpowiedz na to pytanie priorytet czy nie ?;p
Nowy użytkownik
Ok, ale kiedy są te ostatnie zajęcia?
a ja już trochę mam! jestem na etapie obliczania równań płaszczyzn
myślę że najwięcej problemu będzie sprawiać zrobienie owego czworościanu z tektury :]
Nowy użytkownik
dokladnie ;(
Nowy użytkownik
Mały : O której godzinie i gdzie dokładnie będzie poprawka poprawki z fakultetów?
Ostatnio edytowany przez Justynka D6 (2008-01-10 22:34:01)